martes, 22 de junio de 2010

De la Reflexión a la Acción



La responsabilitat social RS s’ha convertit en un tema de reflexió i debat important en el marc de les activitats econòmiques i socials. Els poders públics, les empreses i el moviment sindical, passant per altres institucions com les universitats i les organitzacions socials, plategen diferents propostes per veure com incloure-la dins el seu àmbit d’activitat. Però és un tema controvertit al voltant del qual existeixen diferents percepcions, concepcions i interessos diferents.
Des de CCOO de Catalunya estem interessats en impulsar i promoure la RS, considerant-la com un component més de la nostra activitat sindical, alhora que estem interessats en dur a terme una reflexió clara i profunda sobre el seu estat actual i les seves potencialitats futures. És per això que ens plategem que es converteixi en un element més dels elements que conformen el món del treball, i conseqüentment ha de formar part de les qüestions que s’aborden en la negociació col•lectiva.
Les aportacions sobre la RS que s’han anat realitzant des de la visió sindical, i les aportacions teòriques procedents d’altres àmbits, fan possible que en aquestes jornades ens plantegem avançar i donar un pas més, tot passant de la reflexió, a l’acció.
Aquestes jornades les volem aprofitar, també, per donar a conèixer les diferents experiències pràctiques que hem tingut a CCOO de Catalunya en col•laboració amb administracions públiques i empreses. Per això, volem fer palesa la visió sobre la RS de cadascuna de les parts implicades.

Salvador Seliva
Coordinador RSE CCOO Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario